Lafarž postao stoprocentni vlasnik beočinske cementare

Bez autora
Sep 08 2011

Multinacionalna kompanija Lafarž (Lafarge) postala je stoprocentni vlasnik Beočinske fabrike cementa (BFC) u koju je investirala više od 100 miliona evra. Lafarž je preuzeo sve akcije od manjinskih akcionara sa kojima je u proteklih devet godina uspešno sarađivao. Beočinska cementara je prodata Lafaržu 2002. godine i od tada je, prema rečima uprave, učestvovala u brojnim velikim projektima poput izgradnje mostova kod Beške i na Adi u Beogradu i Avalskog tornja. Građevinarstvo je najvažnija privredna delatnost u Srbiji, a Lafarž je jedna od najboljih kompanija u toj oblasti, koja poštuje domaće zakonodavstvo i svetske standarde. Privatizacija BFC jedan je od primera veoma uspešne privatizacije kakvih je u Srbiji veoma malo. Opština Beočina zajedno sa kompanijom Lafarž BFC uspešno je realizovala projekat Biznis parka, a u tom parku uskoro će početi da posluju dve kompanije koje će u ovoj i u sledećoj godini zaposliti ukupno 300 radnika.

Lafarž postao stoprocentni vlasnik beočinske cementareMultinacionalna kompanija Lafarž (Lafarge) postala je stoprocentni vlasnik Beočinske fabrike cementa (BFC) u koju je investirala više od 100 miliona evra, izjavio je danas generalni direktor Lafarža BFC Kostin Bork (Costin Borc).

Bork je na obeležavanju 172. godišnjice rada cementare rekao da je Lafarž preuzeo sve akcije od manjinskih akcionara sa kojima je u proteklih devet godina uspešno sarađivao.

Beočinska cementara je prodata Lafaržu 2002. godine i od tada je, prema rečima uprave, učestvovala u brojnim velikim projektima poput izgradnje mostova kod Beške i na Adi u Beogradu i Avalskog tornja.

Pokrajinska sekretarka za graditeljstvo Dušanka Sremački kazala je da je građevinarstvo najvažnija privredna delatnost u Srbiji, a da je Lafarž jedna od najboljih kompanija u toj oblasti, koja poštuje domaće zakonodavstvo i svetske standarde.

Ona je ocenila da je privatizacija BFC jedan od primera veoma uspešne privatizacije kakvih je u Srbiji veoma malo.

Gradonačelnik Beočina Bogdan Cvejić rekao je da je ta opština zajedno sa kompanijom Lafarž BFC uspešno realizovala projekat Biznis parka i najavio da će u tom parku uskoro početi da posluju dve kompanije koje će u ovoj i u sledećoj godini zaposliti ukupno 300 radnika. Cvejić nije precizirao o kojim kompanijama je reč.

Sindikat radnika građevinarstva Srbije uručio je danas kompaniji Lafarž BFC godišnje priznanje za društveno i socijalno odgovorno poslovanje.

Predsednik tog sindikata Duško Vuković rekao je da je Lafarž BFC pravi primer uspešne saradnje između radnika i menadžmenta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik